×
چهارشنبه، ۲ مرداد ۱۳۹۸
۱۳ ۱۳۹۸/۲/۲۵ ۲۲:۴۷

11 فایده‌ مصرف خرما در ماه رمضان

به گزارش صبحانه، ماه مبارک رمضان از امروز آغاز شد و همان‌طور که می‌دانید دو وعده‌ی غذایی اصلی یعنی سحری و افطاری در این روزها اهمیت خاصی دارد. مواد غذایی باید به گونه‌ای انتخاب شوند که در عین سالم بودن بیشترین فایده را برای سلامت روزه‌دار داشته باشند. یکی از مواد غذایی سفارش شده در این ماه چه در طب جدید، چه در طب سنتی و چه در احادیث، خرماست.

خرما میوه‌ای است که به طور سنتی در منطقه‌ی خاورمیانه و مخصوصاً در ماه رمضان بیشتر استفاده می‌شود و پس از چند ساعت روزه‌داری از بهترین گزینه‌ها برای افطار کردن است.اگر شما بخواهید وزنتان را کم کنید روزه‌داری به شما این کمک را خواهد کرد و برایتان بسیار مفید خواهد بود ولی توجه داشته باشید که آنچه شما در خارج از ساعت‌های روزه‌داری می‌خورید، بسته به آنچه می‌خورید، می‌تواند بر سلامتی شما تأثیر مثبت یا منفی بگذارد.

یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌هایی که این روزها در طول ساعت‌های غیر روزه‌داری خورده می‌شود، خرما است. خرما بسیار سالم است و قرار دادن آن در برنامه‌ی غذایی در طول ماه مبارک رمضان فواید بسیار زیادی برای سلامتی شما دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:1- غنی از آنتی‌اکسیدان‌هااز بهترین مزایای سلامتی خرماها می‌توان به وجود آنتی‌اکسیدان‌های مختلف در آن‌ها اشاره کرد:* فلاوونوئیدها:که باعث کاهش التهاب می‌شوند و فواید بالقوه‌ای برای بیماری‌هایی چون سرطان، آلزایمر و دیابت دارند.

* کاروتنوئیدها:که سلامت قلب را بهبود می‌بخشند و برای کاهش مشکلات مرتبط با چشم شناخته شده‌اند.* اسید فنولیک:که دارای خواص ضدالتهابی است و می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی کمک کند.2- ارتقای سلامت مغزطبق مطالعات انجام شده، خرما به کاهش نشانگرهای التهابی مثل اینترلوکین 6 کمک می‌کند. اینترلوکین 6 با خطر بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر همراه است.

ترکیبات غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها در بهبود عملکرد و سلامت مغز بسیار مفید هستند. آنتی‌اکسیدان‌هایی که التهاب را از بدن دور می‌کنند به کاهش خطر بیماری‌ها کمک می‌کنند.خرما دارای قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز است که مصرف 2 تا 3 عدد از آن با یک لیوان آب گرم هنگام افطار موجب سرحال شدنتان پس از حدود نیم ساعت می‌شود و به تقویت انرژی در شما کمک می‌کند3- شیرین کننده طبیعیخرماها غنی از فیبر، آنتی‌اکسیدان و دیگر مواد مغذی هستند و همچنین طعم طبیعی شیرینی دارند.

شما می‌توانید در دستورالعمل‌های چند دسر مختلف به جای شکر، خرما را جایگزین کنید تا آن‌ها را سالم‌تر کنید؛ چرا که شکر می‌تواند باعث ایجاد برخی از اثرات نامطلوب بر بدن شود: از ایجاد خواب‌آلودگی گرفته تا افزایش قند خون در افراد دیابتی. خرماها یک راه عالی برای مدیریت این مشکلات هستند.4- غنی از فیبرخرماها غنی از فیبر هستند؛ بنابراین می‌توانند در کاهش وزن، کنترل دیابت و ایجاد احساس سیری در شما، مخصوصاً در طول روزه‌داری، بسیار مفید باشند.

فیبر هضم غذا را کند می‌کند و باعث می‌شود تا مدت زمان بیشتری احساس پُری کنید. فیبر همچنین سرعت آزاد شدن قند به خون را پایین می‌آورد که موجب آسان‌تر شدن کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌شود.5- بهبود سلامت استخوان و دندان‌هاخرماها بسیار غنی از مواد مغذی هستند و حاوی مواد معدنی مختلفی چون فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم می‌باشند.

. همه این‌ها برای ارتقای سلامت استخوان و دندان‌ها بسیار مفید هستند. سلامت استخوان و دندان‌ها می‌توانند سلامت دهان را تأمین کنند و همچنین از شرایطی مانند پوکی استخوان جلوگیری.....


کد خبر : 471915  |  صبحانه آنلاین